Yaşam

Schneider Electric, UN SDSN ve BÜYEM işbirliğiyle 250 Öğretmenle “Öğretmenler 2030” 3. Dönem Eğitimi Başlıyor

  • Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Analiz Ağı (UN SDSN) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İklim Seferberliği Eğitimi” 250 öğretmenle açıldı 25 Nisan’da. başladı.
  • Schneider Electric, küresel arenadaki tecrübesiyle, öğretmenlerin sürdürülebilirlik gündemi konusunda farkındalık yaratmasına ve bu konuyu yenilikçi bir yaklaşımla eğitim süreçlerine taşımasına yardımcı olmak için tasarlanan eğitimlere katkıda bulunuyor.

Enerji yönetimi ve otomasyon konusunda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Analiz Ağı (UN SDSN) ve Boğaziçi Üniversitesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle öğretmenleri sürdürülebilirlik alanında geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İklim Seferberliği Eğitimi”ne 500’ü aşkın başvuru sonucunda Türkiye’nin dört bir yanından 250 ilkokul, ortaokul ve lise öğretmeni, 2014 yılında eğitime başladı. 25 Nisan’daki açılış oturumu 30 Mayıs’a kadar devam etti. Yoğun bir programla devam edecek.

Global Influencer olarak bilinen Schneider Electric, sürdürülebilirlik alanındaki deneyim ve yetkinliğini Türkiye’nin eğitimcileri ile buluşturarak bu alandaki gelişime değerli katkılar sağlıyor.

“Öğretmenler 2030”, K12 okullarında misyonu olan öğretmenlerin sürdürülebilirlik konusunda farkındalık kazanmaları ve elde ettikleri bilgileri öğrencileri ve meslektaşları ile paylaşarak bu farkındalığı eğitim sistemine taşımaları için tasarlanmıştır. Gelecek nesilleri sürdürülebilirlik, iklim krizi ve enerji verimliliği alanlarında bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitim, Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri tarafından online olarak 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Eğitim boyunca Birleşmiş Milletler 2030 gündemi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim kavramları güncel örnekler, ders planları ve sınıf uygulamaları bağlamında tartışılacaktır. Sınıf içi uygulamalarla analize ağırlık verecek, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve girişimciliklerini geliştirecek etkinlikler aktarılacaktır.

25 Nisan – 30 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek eğitimlerin %80’ine katılan öğretmenler “Schneider Electric – BÜYEM – UN SDSN Türkiye Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İklim Seferberliği Eğitimi Katılım Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu