Haber

Galatasaraylı futbolcuların formalarını çalıp sattığı iddia edilen sanıklar hakim karşısına çıktı.

Galatasaray Futbol KulübüFlorya Metin Oktay Tesislerinde .

Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar Ahmet Kör, Turgut Uygun, Sedat Peker, Buğra Fatih Ünsal, Gürsel Polat, Yılmaz Yanık hazır bulundu. Duruşmaya tarafların avukatları da katıldı.

‘Takım elbiselerden birini bedavaya verdim’

Sanık Gürsel Polat’ın savunmasında, “Müşteri kurumun altyapısında malzeme sorumlusu olarak çalışıyorum. Her sene başında şikayetçi kurumun amblemi bulunan ve yasal olarak verilmesi gereken üniformalar tarafımıza dağıtılmaktadır. Bu formalar dönem bittikten sonra bizde kalıyor. Yılmaz bana çocuğunun Galatasaraylı olup olmadığını ve kadroyla ilgili bir yazı yapıp yapamayacağımı sordu. Bana verilen kadrolardan birini de dönem boyunca giymem için ücretsiz verdim. Takım için verilen işleri hiç almadım. Depodan sorumlu iki yönetici vardır. Yönetmenlerin bilgisi olmadan eser üretmek mümkün değil. Depoda her gün Hüseyin Genç tarafından sayım yapılır ve sayım sonuçları raporlanır. Depoda kamera sistemleri de mevcuttur. Buğra Fatih Ünsal sosyal medya hesabından bana yazdı. Koleksiyoncu olduğu için çalışmamı istedi. Ben eser üretemeyeceğimi ama kullanmamız için bize verildiği ve dönem sonunda bize bırakıldığı için verebileceğimi söyledim. Para için rastgele bir satış yapmadım. Buğra Fatih Ünsal’a bir iki kere eser gönderdim. Karşılığında para istememe rağmen bana para gönderdi. Hırsızlık hatasını işlemedim”dedim.

‘Ürünlerin piyasada olup olmadığını bilmiyorum’

Sanık Ahmet Kör’ün savunmasında, “Son 6 yıldır bu kurumda idari işler uzmanıyım. Toplamda, müşteri şirket için 13 yıl çalıştım. Her yılın başında tüm çalışanlara bazı materyaller verilmektedir. Dönem sonunda bu eserler bizde kalıyor. Kızımın ikinci el eşya satan bir uygulamada hesabı vardı. 13 yılda çok eser bıraktım. Kızım bu uygulamadan bazı eserlerini satışa çıkardı. Hırsızlık suçunu kesinlikle işlemedim. Bize verilen eserler piyasada var mı yok mu bilmiyorum. Bu eserler bize verildiğinde özel üretim olduğu söylenmedi. Herhangi bir hırsızlık duymadım. Olay nedeniyle işten çıkarıldım. Depoya girme yetkim yok”şeklinde konuştu.

“Böyle bir suç işleyecek sosyal statüm yok”

Sanık Buğra Fatih Ünsal savunmasında şunları söyledi: Ben koleksiyoncuyum. Birçok şubede koleksiyonum var. Bunlardan biri de Galatasaray’ın çalışmaları. Şimdiye kadar birçok Galatasaray eseri topladım. Bu olayı iş yerime geldiğimde kolluk kuvvetleri tarafından öğrendim. Rezidansımın bir odası tamamen Galatasaray’ın eserlerine ait. Kolluk kuvvetleriyle birlikte evime gittik. Evimi aradılar. Eserleri gösterdiğimde kolluk kuvvetleri eserleri bulduk dediler ve bütün işlerimi evin dışında 6 kutuya doldurdular. Bu çalışmaları paketli bir şekilde hazırmış gibi savcıya sundular. Ben katibim. Böyle bir hata yapacak sosyal statüm yok.” dedim. Mahkeme sanıkların isim kontrolü tedbirini kaldırdı ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı, iddianamede yer alan 6 sanık hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. ‘bina ve eklentilerinde zincir halinde tutulan eşyanın çalınması.6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

habertekman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu